Acidul folic si importanta acestuia in timpul sarcinii

Pregatirea sarcinii reprezinta o preocupare pentru toate viitoarele mamici, iar Femibion vine in ajutorul tuturor cu informatiile de care au nevoie, dar si cu suplimente alimentare care sa asigure desfasurarea in cele mai bune conditii. Bineinteles, acestea trebuie administrate doar sub atenta supraveghere a medicului, iar suplimentele se impart pentru anumite perioade ale sarcinii, avand in componenta toti nutrientii necesari in diferite momente.

Administrarea suplimentelor, alaturi de adoptarea unei diete sanatoase, va duce la obtinerea vitaminelor, nutrientilor si mineralelor necesare atat gravidelor, cat si bebelusilor. Din componenta acestora nu lipsesc fierul, acidul folic si calciul, cantitatile fiind ideale pentru toate nevoile. In comparatie cu multivitaminele obisnuite, suplimentele sunt special concepute pentru femeile insarcinate, astfel ca se recomanda alcatuirea unui plan impreuna cu medicul. Organismul se hraneste cu toate vitaminele, mineralele si nutrientii din mancarea consumata, insa nevoile cresc considerabil in timpul sarcinii. In acelasi timp, cantitatile necesare pot fi si mai mari in cazul in care femeile sunt insarcinate cu gemeni sau tripleti. Mai mult, suplimentele sunt ideale si in cazul celor care au alergii la anumite alimente, fie sunt vegetarieni.

Acidul folic

Acidul folic este necesar fiecarei celule a organismului pentru a se dezvolta in mod corespunzator, iar administrarea acestuia poate ajuta la prevenirea defectelor la nastere. Asadar, se recomanda administrarea unei tablete in fiecare zi cu cateva saptamanai inainte de conceperea copilului si pana in primele 12 saptamani ale sarcinii pentru ca organismul sa fie pregatit pentru modificarile ce urmeaza a avea loc. De asemenea, femeile care sunt expuse riscului de a naste un copil cu diferite defecte, pot creste doza de acid folic, insa doar sub atenta supraveghere a medicului si tinand cont de recomandarile acestuia.

Din alimentele consumate

Totusi, cantitatile necesare trebuie sa fie precise intrucat in caz contrar acestea pot fi dauntoare pentru sanatate. Bineinteles, acidul folic poate fi obtinut si din alimentele consumate, iar printre acestea se numara painea, cerelele, pastele, faina, orezul alb si nu numai, astfel ca acestea pot fi incluse in planul alimentar. Cu cat mai variata dieta, cu atat mai bine pentru viitoarele mamici intrucat acestea nu se vor satura de anumite tipuri de mancaruri. In acelasi timp, acidul folic poate fi procurat si din fructele si legumele consumate, care trebuie sa fie cat mai proaspete, iar acest acid obtinut pe cale naturala din alimentele consumate poarta numele de folat. La acest capitol pot fi amintite legumele cu frunze verzi precum salata, spanacul sau brocoli, dar si fasolele sau citrice precum portocalele.

Asadar, Femibion aduce suplimentele alimentare necesare pentru buna desfasurare a sarcinii, insa si sfaturile prin care gravidele se pot bucura de cele mai bune conditii si pe aceasta cale vor avea toate sansele sa aduca pe lume un copilas perfect sanatos.