Recunoscut in prezent  pentru proprietatile curative si abilitatea de a imbunatati starea de sanatate cu conditia de a fi consumat in cantitatile recomandate, vinul a trecut de-a lungul anilor printr-o serie de schimbari in memoria colectiva. Considerat la început doar o simpla bautura alcoolica, rolul simbolic pe care acesta l-a preluat mai apoi cu prilejul integrarii in ritualurile religioase dacice i-a conferit o insemnatate deosebita. Mai tarziu, odata cu cercetarile efectuate pentru a decela proprietatile bauturii, s-a descoperit faptul ca nutrientii continuti de struguri sunt prezervati in mare masura si in vin. In timp ce varietatile rosii sunt considerate a fi mai benefice datorita continutului mare de substante antioxidante, cele albe dispun la randul lor de calitati semnificative. 

Cramele cu traditie de pe teritoriul tarii noastre

Datorita climei temperate si a solului bogat in substante minerale, cultivarea de vita de vie pe meleaguri autohtone a reprezentat o indeletnicire care a garantat continuitatea traditiilor timp de sute de ani. Avand in vedere disponibilitatea unei multitudini de zone de acest fel pe teritoriul tarii, infiintarea unui număr semnificativ de crame a venit ca o consecinta fireasca. Indeosebi in ultimele trei decenii, industria viticola si-a facut simtita prezenta nu doar pe plan local ci chiar pana la nivel international. Cu originile in meleagurile insorite din zona Dealu Mare, crama Budureasca reprezinta unul dintre cei mai importanți astfel de reprezentanti, sortimentele sale fiind distinse cu zeci de premii de-a lungul anilor. Pentru a facilita accesul la produsele sale, site-ul budureasca.ro va pune la dispozitie nu doar o gama variata de vinuri de cea mai buna calitate dar si o selectie de accesorii, precum si oferte promoționale pentru clientii fideli.

De ce este bine sa consumam vin

Desi la prima impresie calitatile unei bauturi alcoolice pot fi trecute cu vederea, multitudinea de substante benefice continute de vin sunt suficient de semnificative incat sa recomande consumul in mod frecvent, in cantitati mici.  In ceea ce priveste primele efecte resimtite, acestea pot fi puse totusi pe seama concentratiei relativ moderate de alcool. Desi senzatia de caldura precum si calmarea starilor de anxietate dispar la fel de repede pe cat apar, pot fi utile la randul lor în situatii in care dorim sa ne incalzim sau pur si simplu sa ne relaxam la sfarsitul unei zile incarcate. Pentru pasionatii de degustari, crama Budureasca ofera programe de tururi cu ghid in cadrul incintei din Dealu Mare, precum si optiunea de a incerca varietatile premium intr-un cadru special. In eventualitatea in care doriti sa va bucurati de sortimentele dumnevoastra preferate in confortul propriei locuinte, budureasca.ro va pune la dispozitie optiunea de a le comanda in cel mai scurt timp, urmand ca acestea sa fie livrate prin servicii de curierat.