Spanacul cățărător este o alternativă interesantă la spanacul tradițional, aducând cu sine nu doar beneficiile nutriționale, ci și o estetică specială în grădină datorită capacității sale de a se cățăra. Dacă te gândești să adaugi această plantă în grădina ta și ești în căutarea unui loc de încredere de unde să achiziționezi semințe de calitate, Bursa de Flori este alegerea perfectă.

1. Cunoașterea spanacului cățărător

Spanacul cățărător, cunoscut și sub denumirea de Malabar sau spanacul indian, este o plantă perenă tropicală care se adaptează bine la majoritatea zonelor. Cu frunzele sale mari și cățărătoare, această varietate de spanac este nu doar comestibilă, dar și ornamentală.

2. Pregătirea solului

La fel ca orice altă plantă, spanacul cățărător preferă un sol bogat și bine drenat. Este recomandat să lucrezi solul până la o adâncime de 20-30 cm, amestecând-l cu compost sau îngrășământ organic pentru a-l îmbogăți.

3. Plantarea semințelor

Semințele de spanac cățărător pot fi semănate direct în sol după ce pericolul de îngheț a trecut. Asigură-te că semințele sunt acoperite ușor cu sol și menține solul umed până când acestea germinează.

4. Îngrijirea și udarea

Spanacul cățărător necesită udări regulate, mai ales în perioadele secetoase. Cu toate acestea, evită udarea excesivă care poate duce la putrezirea rădăcinilor. Plantele tinere pot beneficia de un mulci organic care să mențină umezeala și să inhibe creșterea buruienilor.

5. Beneficiile spanacului cățărător

Pe lângă faptul că este delicios și versatil în bucătărie, spanacul cățărător aduce și numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogat în vitamine, minerale și antioxidanți.

6. Unde să cumperi semințe de spanac cățărător

Pentru a avea certitudinea că investești în semințe de calitate, Bursa de Flori este locul ideal. Magazinul online oferă o selecție variată de semințe și produse de grădinărit, garantând calitatea și prospețimea acestora.

Spanacul cățărător este o adăugare minunată în orice grădină, combinând utilul cu plăcutul. Fie că îl cultivi pentru beneficiile sale nutriționale sau pentru a adăuga un element decorativ în grădină, urmând acești pași, vei avea succes în cultivarea sa. Iar pentru a începe cu dreptul, alege să achiziționezi semințele de la Bursa de Flori, garantând astfel un start sănătos pentru noua ta aventură în grădinărit.