Pentru ca traim intr-o lume digitalizata este de la sine inteles ca avem nevoie ca datele noastre sa fie protejate pentru ca sunt disponibile in diferite medii cu care intram in contact. Astfel, aceasta este una dintre preocuparile principalele a companiilor care au acces la datele clientilor, iar in acest sens se dovedeste a fi necesara certificare pe securitatea informatiei. Cu alte cuvinte, trebuie sa se obtina un certificat ISO 27001 care promite mai multe avantaje atat pentru orice organizatie, cat si pentru clienti.

Securitatea datelor

Acesta reprezinta un detaliu foarte sensibil in ziua de azi in conditiile in care datele oricarei persoane pot fi folosite in scopuri ilicite daca ajung pe maini gresite, motiv pentru care fiecare dintre noi trebuie sa avem garantia ca acestea sunt folosite in mod corespunzator, dar si ca sunt protejate. Astfel, acesta este unul dintre principalele motive pentru care este nevoie de certificare pe securitatea informatiei pentru ca totul poate fi vazut ca o garantie a sigurantei.

Gestionarea cu profesionalism a oricarei probleme

In plus, angajatii oricarei organizatii vor invata cum sa gestioneze cu profesionalism orice situatie, astfel ca atunci cand se confrunta cu o problema vor fi luate masurile adecvate in cel mai scurt timp, inainte ca daunele sa fie considerabile, iar totul va reveni la normal imediat.

Costuri minime pentru obtinere

Avand in vedere ca sunt minime costurile necesare pentru obtinerea unei astfel de certificari, orice entitate ar trebui sa demareze procedurile in acest sens. In schimb, este nevoie de un proces care, de cele mai multe ori, se desfasoara in decurs de cativa ani, astfel ca rezultatele nu vor fi vizibile in numai cateva zile, dar treptat acestea vor deveni din ce in ce mai evidente, motiv pentru care merita sa se profite de pe urma lor, iar IsoStandard reprezinta locul ideal catre care se poate orienta oricine.

Imbunatatirea imaginii

De asemenea, aceasta este o modalitate ideala prin care se poate imbunatati imaginea generala a oricarei entitati, indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, plusurile fiind considerabile. Sunt atrasi mai multi clienti, parteneri, furnizori, investitori, iar acestia vor ajuta la obtinerea unor venituri mai mari, ceea ce, din nou, ar trebui sa reprezinte o preocupare in majoritatea cazurilor.

Noi oportunitati

Nu in ultimul rand, o certificare pe securitatea informatiei sau oricare alta va duce noi oportunitati de dezvoltare si cucerire a unor alte nise si sectoare de piata, atat pe plan national, cat si international, motiv pentru care aceasta este o solutie care merita luata in calcul. De asemenea, se va putea participa la licitatii si nu numai, de unde vor fi obtinute cele mai mari venituri, dar si mai multa recunostinta, urmand a fi generate alte oportunitati.