Daca nu te numeri printre cazurile fericite care lucreaza intr-un domeniu la mare cautare, probabil ca te-ai confruntat cu mai multe situatii neplacute atunci cand ai cautat un nou loc de munca. In schimb, acum totul este mult mai simplu cu ajutorul Retaillium, o noua platforma online unde au fost adunate cele mai bune anunturi special pentru tine. Totodata, ai parte si de cateva sfaturi pentru a-ti creste sansele de a fi angajat.

Inainte de a aplica pentru joburi, sa mergi la targuri de munca si la interviuri, ar trebui sa devii mult mai bine organizat, pentru ca aceasta este cea mai buna cale prin care poti obtine succesul pe care il cauti. Vezi care sunt punctele tale tari si cele slabe, exploateaza-le si combate-le intrucat te vei cunoaste mai bine si vei avea mai mult succes.

Informeaza-te

Informatiile detinute sunt secretul succesului, astfel ca trebuie sa stii cat mai multe despre diferite tipuri de joburi, de noi pozitii deschise, despre anumiti angajatori si nu numai, ocazie cu care ii vei evita pe cei mai putin seriosi si te vei apropia si mai mult de cei pe care ii cauti si de care ai nevoie.

Pregatirea CV-ului

Probabil ca aceasta este una dintre cele mai importante etape intrucat prin intermediul acestuia soarta ta se va putea decide in decurs de numai cateva secunde, motiv pentru care trebuie sa fie cat mai atractiv. Mai mult, trebuie sa tii cont ca acesta poate fi modificat oricand in cadrul platformei, ocazie cu care se poate adapta pentru fiecare angajatori in parte, iar pe aceasta cale, din nou, te vei bucura de mai mult succes. Poti folosi cuvinte cheie, astfel incat angajatorii sa te gaseasca mai usor.

Contacte

Oricine se afla in cautarea unui loc de munca trebuie sa aiba in vedere faptul ca are nevoie de cat mai multe contacte si referinte, motiv pentru care este esential sa pastrezi relatii bune cu toti cei cu care vei intra in contact. Niciodata nu stii cand vei afla un pont despre o pozitie care se va deschide in viitorul apropiat, fie cand cineva te va recomanda pentru un anumit post, asa ca fii cat mai deschis.

Interviul

Nu in ultimul rand, cine cauta locuri de munca trebuie sa se pregateasca in mod corespunzator pentru interviu intrucat aceasta este cea mai importanta etapa si aduce cele mai mari sanse de a fi angajat. Afla cat mai multe despre angajator, eventual chiar de la cei care au mai lucrat pe acolo, pentru a te plia pe cerintele si nevoile acestora si pentru a te bucura de mai mult succes. Astfel, pentru a incepe totul, apeleaza la Retaillium si gaseste cele mai noi anunturi care te intereseaza.