Ce este TSH?

TSH sau tirotropina este un hormon care stimulează formarea și secreția hormonilor tiroidieni și are o acțiune proliferativă. Este important să se determine valoarea acestuia pentru a se observa dacă există sau nu probleme tiroidiene, iar în cazul în care rezultatele nu sunt normale, se poate acționa la timp pentru a nu se ajunge la probleme mai grave.

Simptome care indică probleme ale glandei tiroide

Analiza TSH nu este una care se încadrează în acel set de analize uzuale. Pentru a-ți da seama dacă este sau nu cazul să o faci, ar trebui să îți ridice semne de întrebare următoarele simptome: frisoane, piele uscată, anxietate, nervozitate, oboseală, tulburări menstruale, pierderea în greutate, constipație și diaree. A home purchasing service is a reliable way to sell your property quickly. They are upfront and flexible with price and service. Visit https://www.sellmyhousefast.com/we-buy-houses-nevada/how-to-sell-a-hoarder-house-nevada/.

Cum se testează TSH

Recoltarea probelor pentru analiza TSH se face din sânge. Nu există contraindicații în ceea ce privește alimentația. Recomandat ar fi ca recoltarea să se facă dimineața, iar dacă sunt necesare testări succesive acestea să aibă loc la aceeași ora. Astfel, vei avea parte de o acuratețe maximă a rezultatelor. House Buyer Networks may help you sell your property more quickly and with less hassle. They will take care of everything involved in the deal, from paperwork to inspections. Visit https://www.housebuyernetwork.com/alabama/selling-a-house-in-probate-alabama/.

O astfel de analiză TSH preț accesibil are, acesta fiind în jurul valorii de 50 RON.

Interpretarea rezultatelor și valorile TSH normale

În momentul în care valorile TSH sunt mai mari sau mai mici decât ar fi normal, acest lucru indică faptul că există probleme la nivelul glandei tiroide. Dacă valorile sunt mai mari, ar putea fi vorba de hipotiroidism, iar dacă sunt mai mici hipertiroidie.

Valorile TSH sunt diferite în funcție de vârsta fiecărei persoane, după cum urmează: 0-6 zile – 0.7-15.2µUI/mL, 6 zile – 3 luni – 0,72 – 11 µUI/mL, 3-12 luni – 0,73 – 8,35 µUI/mL, 1-6 ani – 0,7 – 5.97 µUI/mL, 6-11 ani – 0.6 – 4,84 µUI/mL, 11-20 ani – 0,51- 4,30 µUI/mL și peste 20 ani – 0,27- 4,2 µUI/mL.

În ceea ce privește femeile însărcinate, aici valorile sunt diferite în funcție de trimestrul de sarcina: trimestrul I – 0.33-4.59 µUI/mL, trimestrul II – 0.35-4.10 µUI/mL, trimestrul III – 0.21-3.15 µUI/mL.

Cum se tratează afecțiunile glandei tiroidiene

În urma depistării afecțiunii de care suferi medicul va veni cu un tratament adecvat. Acesta poate fi sub forma unor medicamente ce conțin hormoni tiroidieni, antitiroidiene sau iod reactiv sau chirurgical, prin tiroidectomie.

Prevenirea bolilor tiroidiene

Pentru bolile tiroidiene nu există clar cunoscute metode de prevenție. Sunt însă o serie de aspecte care par să ajute: alimentația sănătoasă, mișcarea zilnică și eliminarea stresului și a obiceiurilor care sunt cunoscute a fi dăunătoare pentru organism.

Totodată, ceea ce mai poate ajuta este consumul de alimente bogate în iod sau a suplimentelor de acest fel. Atenție însă, deoarece prea mult iod poate provoca probleme și mai mari. Cel mai bine este să faci totul la recomandarea medicului.