Fixat in maxilar, implantul dentar este o radacina artificiala destinata plasarii unei coroane, inlocuind un dinte extras. Implantologia dentara se efectueaza in mai multe etape, in asa fel incat rezultatele sa fie cele dorite. O consultare initiala cu medicul dentist care se va ocupa de operatia implantului este esentiala inainte de a lua in considerare tratamentul implantologic. De asemenea,  ar trebui efectuata o evaluare riguroasa a starii orale a pacientului pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat. Pacientul va trebui sa realizeze o examinare 3D va determina inaltimea si grosimea zonei in care se doreste amplasarea implantului. De exemplu, daca sinusul maxilar este prea aproape de maxilarul superior, putem folosi tehnica chirurgicala a sinusului. De asemenea, trebuie sa stiti ca la Dental Medical realizam implanturi dentare la preturi pentru orice buzunar. Acest lucru se intampla datorita faptului ca ne dorim sa incurajam vizitele la medicul stomatolog, in special din cauza faptului ca, in Romania, oamenii ajung la dentist in situatii de-a dreptul critice cand este greu sa mai reparam ceva, extractia fiind inevitabila.

Majoritatea implanturilor dentare sunt realizate din titan. Implanturile ceramice cu oxid de zirconiu, cunoscute sub numele de implanturi de zirconiu, se numara printre cele mai recente inovatii in implantologia moderna, adoptata si de Dental Medical. Ele elimina riscul potentialelor alergii la titan, iar surubul de baza poate fi conic sau drept si masoara intre 10 si 15 mm.

Precautii si contraindicatii pentru implantul dentar

Conditia principala este sa ai un os sanatos. Pe de alta parte, plasarea unui implant este contraindicata atunci cand pacientul prezinta anumite afectiuni: diabet (in special insulino-dependent), boli de inima care afecteaza valvele, tratamentul osteoporozei sau a anumitor tipuri de cancer de catre bifosfonati, insuficienta renala, fumat, hipertensiune severa sau bruxism.  Orice tratament medical in curs trebuie raportat si chirurgului dentar. 

Varsta nu este o contraindicatie a implantologiei dentare. Cu toate acestea, la copii, este necesar sa asteptati sfarsitul cresterii maxilarului, in general pana la 17-18 ani.

Cand amplasarea unui implant nu este posibila, sunt indicate alte solutii: aparat dentar sau punte care se sprijina pe dintii adiacenti. 

Daca va doriti sa aflati mai mult despre cat implanturi dentare ca pret si alte informatii privind acomodarea cu acestea, puteti intra pe pagina noastra web dentalmedical.ro, unde veti gasi toate detaliile de care aveti nevoie. Cert este ca la Dental Medical veti gasi mereu o echipa bine pregatita, gata sa va ajute sa aveti o dantura sanatoasa, dar si un zambet de invidiat, indiferent de varsta. Nimic nu trebuie sa va impiedice sa zambiti cu toti dintii, chiar si atunci cand aveti anumite probleme dentare, iar asta deoarece acestea pot fi remediate rapid la Dental Medical.