Chiar daca nu mai este de mult considerata a fi o noutate in salonul de infrumusetare, tot mai multe femei aleg sa apeleze la epilare definitiva la recomandarea persoanelor care se bucura de o piele fina chiar si la ani distanta de la finalizarea sedintelor, sau din dorinta de a preveni efectele secundare caracteristice traumatizarii pielii. Astfel, desi unii dintre noi poate nu ne-am confruntat niciodata cu asemenea manifestari neplacute, acestea reprezinta o repercursiune greu de tratat, mai ales in contextul in care continuam sa ne sensibilizam pielea in timpul procesului de indepartare a firelor nedorite. In ceea ce priveste preventia, o igiena riguroasa, atat a tegumentului cat si a aparaturii folosite, pot reduce iritatiile si infectiile foliculului de par, cu mentiunea ca singura modalitate de a evita in proportie de 100% toate aceste probleme este inlocuirea vechilor tehnici cu aparatura de epilare definitiva.

Nu ignorati primele semne de sensibilizarea a pielii

Fie ca este vorba de epilatorul electric, lama de ras sau crema depilatoare, probabil orice femeie are o metoda de epilare preferata, dat fiind faptul ca fiecare dintre acestea vine la pachet cu propriile avantaje. Astfel, in timp ce persoanele cu un prag de durere mai redus nu simt niciun disconfort sa aplice ceara chiar si in cele mai sensibile zone, la polul opus cele cu o piele foarte subtire se simt incomod chiar si din cauza exfolierii superficiale realizata de lama de ras. Fie ca faceti parte din prima sau a doua categorie, odata cu trecerea timpului si actiunea factorilor externi veti putea observa ca vechile metode de tratare a unui tegument agresat nu vor mai putea tine pasul. Totusi, pentru a evita inca de la inceput toate aceste neplaceri, puteti apela cu incredere la aparatura de epilare definitiva.

Motivul pentru care epilarea la salon este superioara In ceea ce priveste modul de actiune al luminii intens pulsate, efectul de fototermoliza produs de aceasta are drept consecinta inactivarea celulelor producatoare de pigment din piele. Din acest motiv, clientele ce se confrunta cu fire de par groase, incarcate de melanina sunt in mod paradoxal si cele care beneficiaza cel mai mult de acest tip de tratament. Data fiind natura non-invaziva a procedurii, si gradul de durere comparat cu vechile metode de smulgere, precum ceara si epilatorul electric, este considerabil mai mic. Nu in ultimul rand, indicatiile dermatologice in ceea ce priveste aparatura IPL depasesc adesea simpla indepartare a parului nedorit, totul multumita efectelor asociate de fotocoagulare si remodelare dermica. Acestea fiind spuse, daca si dumnevoastra va simtiti convinsa de toate aceste avantaje, nu ezitati sa contactati Eva Salon pentru mai multe informatii si un consult personalizat, in cadrul caruia puteti afla totul despre procesul de epilare definitiva.