Te pregătești pentru marea petrecere? Atunci trebuie să știi că versatilitatea și expresivitatea sunt două dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le îndeplinești. Strasurile sunt mici pietricele decorative folosite de obicei în machiaj și manichiură https://ideaal-casino.nl, dar pot avea și alte întrebuințări, cum ar fi în personalizarea hainelor sau a accesoriilor. Se găsesc într-o varietate de culori și dimensiuni și pot fi făcute din diferite materiale precum sticlă, plastic sau metal.

Sunt utilizate în make-up pentru a obține mai multă strălucire. Se aplică pe pleoape, buze sau obrajii și pot fi folosite în combinație cu alte produse de machiaj, cum ar fi fardul de ochi sau rujul, pentru a crea un look spectaculos și de impact. Există persoane care folosesc ștrasuri pentru a acoperi defectele pielii sau pentru a crea modele și desene interesante. Se aplică cu ajutorul unor adezivi speciali cu ajutorul unui lac de unghii transparent, depinde de situație.

Scurtă istorie a ștrasurilor

Ștrasurile, în forma lor timpurie, există de mai multe secole. În Antichitate, pietre prețioase și semiprețioase erau folosite pentru a decora hainele și bijuteriile. În secolul al XVIII-lea, moda a evoluat, motiv pentru care au apărut aceste elemente menite să atraga privirile. Primele ștrasuri au fost inventate de către un bijutier francez numit Georges Frédéric Strass. El a creat pietre false din sticlă care erau foarte similare cu diamantele. Acestea erau mult mai ieftine decât diamantele reale, dar aveau același efect de strălucire.

În secolul al XIX-lea, ștrasurile au devenit din ce în ce mai populare și au fost utilizate în mod regulat în modă și bijuterii. Mai târziu, în secolul al XX-lea, au început să fie folosite și în make-up, devenind un element important în crearea unui look deosebit. Sunt extrem de utilizate și în zilele noastre, acaparând mai multe domenii, dar cel mai des în „arta corporală”.

De câte tipuri sunt ștrasurile pentru machiaj?

Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de strasuri pentru machiaj:

Ștrasuri de sticlă: Acestea sunt cele mai comune tipuri de strasuri și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și culori.

Ștrasuri din cristal: Oferă un efect de strălucire intens. Constă de obicei mai mult și sunt utilizate pentru evenimentele speciale.

Ștrasuri de metal: Acestea sunt făcute din metale precum argintul sau aurul și sunt de obicei mai mari și mai groase decât cele de sticlă sau de cristal.

Strasuri în formă de stea sau inimă: Acestea sunt disponibile în forme diferite, cum ar fi stele sau inimi, și pot fi folosite pentru a crea modele sau desene interesante în make-up.

Strasuri autoadezive: Acestea vin cu un adeziv deja aplicat și pot fi lipite direct pe piele. Sunt foarte ușor de utilizat și sunt ideale pentru începători.

Acestea sunt doar câteva exemple, însă există cu mult multe opțiuni disponibile pe piață din care poți alege în funcție de preferințele tale.