Candva era doar o simpla poarta catre Riviera Turceasca, insa astazi Antalya reprezinta una dintre cele mai populare destinatii, in special datorita pozitionarii favorabile pe Golful Antalyei, cel mai mare oras turcesc din coasta de vest a Mediteranei. Un loc clasic dar modern in acelasi timp, care ofera o atmosfera primitoare, plina de istorie, isi asteapta turistii, care au posibilitatea de a admira casele otomane restaurate, portul roman splendid si cele mai deosebite muzee din Turcia. Clima favorabila starneste curiozitatea vizitatorilor, care vin in Antalya pe toata durata anului.

33861-sejur Antalya, Hotel TRENDY LARA 5- 1

Muzeul Antalya

Niciun turist care ajunge in Antalya nu trebuie sa rateze acest muzeu ticsit cu exponate care acopera istoria de la Epoca de Piatra, la cea de Bronz pana la imperiul bizantin. Sala cu descoperiri arheologice propune obiecte din orase antice precum Patara sau Xanthos, in timp ce in Sala Zeilor sunt expuse statui impresionante ale celor 15 zei olimpici, majoritatea fiind in conditii perfecte. La etaj se regasesc monede si alte artefacte din aur recuperate din diferite situri de-a lungul tarii.

Kaleici

Centrul vechi din Antalya adaposteste numeroase atractii, care incep inca de la piata principala numita Kale Kapisi, marcata sejur-avion-belek-turcia-2016-oferta-hotel-club-asteria-belek-5-37892-1de un turn din piatra cu ceas si o statuie a fondatorului orasului, Attalus al II-lea. La cativa pasi dinstanta se afla Iki Kapkilar Hani, un bazar care dateaza de la sfarsitul secolului al 15-lea, ferit de stradutele inguste si aglomerate ale centrului, care functioneaza si in ziua de azi. De asemenea, in aceasta zona se regaseste si o moschee din secolul al 18-le, ridicata de catre Beylerbey, cunoscut drept Guvernatorul Guvernatorilor, reconstruita masiv in doua etape, in 1886 si 1926. Insa una dintre cele mai mari atractii este Hadriyanus Kapisi sau Poarta lui Adrian, care a fost construita in timpul vizitei imparatului roman in Antalya in anul 130.