Fiind original din Bordeaux, Franța, dar adus în România acum mai bine de 100 de ani, Merlotul se bucura de o bună reputație printre cunoscători.

In cazul in care temperatura este scăzuta strugurii de Merlot se coc foarte bine, iar în anii cu temperaturi ridicate acestia acumulează mai mult zahăr.

Vinul din Merlot are intensitate și aciditate mai scăzute față de vinuri roșii puternice precum Cabernet Sauvignon.

Din cele peste 200 de ha in proprietate, Crama Budureasca  detine si 6 ha de Merlot cultivate ecologic din care se obtin vinuri rose respectiv rosii.

La Crama Budureasca, vita de vie din soiul Merlot este situata intr-o zona bine aleasa, ce detine un microclimat unic. 40% din acest vin a fost invechit in butoaie din stejar romanesc si American, obtinand numeroase premii.

Culoarea sa de roșu aprins impresionează prin aromele puternice de mure și cireșe negre și prin gustul plăcut de fructe negre de pădure. Ca orice Merlot de înaltă calitate, poate accepta foarte bine preparate elegante din tipuri de carne mai delicate, precum rață, curcan sau iepure. Și puiul poate fi o alegere inspirată.

Merlot de la Crama Budureasca este expresia rafinamentului și a bunului gust, datorită aromelor fructate obținute din strugurii cultivați în viile noastre.

Daca vrei un vin sec de calitate, cumpara merlot de la budureasca, un vin sofisticat, vibrant si intens cu o alcolemie de 13.5%.

Se poate asocia cu preparate culinare precum carnea de miel, fiind o recomandare excelenta pentru masa de Paste. Se poate consuma alaturi de friptura de porc, vita, ciuperci la gratar.

De asemenea poate fi o recomandare excelenta alaturi de spaghetele cu sosuri bogate sau cu frigarui cu legume si piept de pui.

Temperatura de servire a acestui excellent vin este de 16 – 18°C.

Unul dintre premiile castigate de Crama Budureasca pentru Merlot este medalia de argint la Organic Intl. Wine Challenge (2016).