Încă un articol de interes general pe care jurnaliștii de la Thelife.ro au vrut să-l prezinte este despre modul în care părinții îi pot stimula intelectual pe cei mici doar cu ajutorul unor alimente bogate în anumiți nutrienți. O dietă adecvată este importantă pentru o funcționalitate corectă a organismului, inclusiv pentru creșterea și stimularea creierului. Potrivit surselor de încredere, la copii, 80% din greutatea adultă a creierului se formează în primii doi ani de la naștere, continuând să se dezvolte până în adolescență, atunci când „centrul personalității” începe să prindă formă. În această fază de creștere, adolescentul începe să aibă cunoștințe și să dezvolte abilități despre planificare, luarea deciziilor și multe alte funcții executive.

Pentru a grăbi dezvoltarea cognitivă în această perioadă de formare, unele studii au demonstrat că unele alimente sprijină dezvoltarea creierului, unul dintre acestea fiind chiar oul, încărcat cu substanțe nutritive precum colină, vitamina B12, proteine ​​și seleniu. Un alt aliment folosit de părinți în stimularea celor mici sunt fructele de pădure. Cercetările au arătat că antocianinele, compușii vegetali obșinuți din fructe, pot contribui la dezvoltarea sănătoasă a creierului într-o varietate de moduri, de la creșterea fluxului sanguin către creier, până la producerea de noi celule nervoase și promovarea efectelor antiinflamatori.

Un alt aliment pe care Thelife.ro îl scoate pune pe lista produselor „minune” sunt fructele de mare, o sursă bogată de nutrienți esențiali pentru funcționalitatea creierului, printre care se numără și grăsimile omega-3, iod și zinc. Pentru a opera eficient, organismul are nevoie de zinc pentru producerea și dezvoltarea celulelor nervoase și de grăsimi omega-3 pentru funcțiile creierului. Iodul se folosește pentru producerea hormonilor tiroidieni, un alt constituent esențial în dezvoltarea creierului. Cercetările recente au asociat o funcție cognitivă mai bună la cei mici și la cei mari cu o dietă bazată pe fructe de mare. Acești nutrienți pot fi rețeta ideală pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Mai mult, dacă doriți ca cei mici să beneficieze de un stil de viață sănătos în totalitate, introduceți exercițiile fizice sau propuneți-i un sport de performanță în timp.