Corpul femeilor se schimba in timpul sarcinii, de aceea fiecare femeie trebuie sa cunoasca cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le aiba in vedere imediat dupa nastere. Pe Clubul Bebelusilor vei afla foarte multe informatii despre acest aspect, precum si despre nasterea naturala sau prin cezariana, despre cum poti reveni cat mai rapid la formele initiale si despre multe alte subiecte de interes pentru viitoarele mamici.  

Nastere naturala sau cezariana

Tipul de nastere este un subiect sensibil si difera de la o femeie la alta, pentru ca nu toate femeile sunt la fel. Astfel, medicii sunt cei mai in masura sa recomande femeilor, in functie de particularitatile fiecarui caz, modalitatea de a naste, fie natural, fie prin cezariana. Asadar, in cazul in care operatia de cezariana nu este absolut necesara, este recomandata a fi luata in calcul nasterea naturala. Asadar, nasterea naturala aduce un cumul de beneficii atat bebelusilor cat si mamicilor si totodata nu raman semne precum in cazul cezarienei. Cezariana se impune atunci cand nasterea naturala nu poate avea loc din cauza unor motive de sanatate ale mamei sau ale bebelusului. Iti recomandam sa consulti medicul pentru a lua decizia potrivita in ceea ce priveste modalitatea potrivita de aducere pe lume a bebelusului tau. De asemenea, experientele mamicilor care tocmai au nascut sunt relatate pe site, daca doresti sa fii la curent cu acest subiect, afla detalii pe clubulbebelusilor.ro.

Color photo of a laughing baby boy lying on his back on a textured blanket.

Despre kilogramele in plus

Afla care sunt metodele prin care poti da jos kilogramele acumulate pe parcursul sarcinii, parcurgand cu atentie informatiile de pe clubulbebelusilor.ro. Astfel, s-a descoperit faptul ca alaptatul este unul din principalele aspecte care contribuie la scaderea in greutate. De asemenea, trebuie sa ai in vederea realizarea exercitiilor fizice periodice, iar alimentatia sa fie una sanatoasa. Hidratarea joaca un rol important si definitoriu in procesul de hidratare, astfel, incerca sa ai mereu la indemana o sticla cu apa. Exercitiile fizice vor ajuta mamicile sa revina la formele initiale, dar acestea nu sunt recomandate imediat dupa nastere. Medicul iti poate spune cu exactitate de cand poti incepe excercitiile fizice. Este recomandata evitarea zaharurilor, a bauturilor alcoolice si a mancarurilor grase, care nu aduc niciun beneficiu sanatatii tale. Asadar, nu uita ca odihna este extrem de importanta in procesul de refacere de dupa nastere.

Implica-l pe tatic

Cunoastem faptul ca primele saptamani impreuna cu bebelusul sunt placute, dar totodata extrem de solicitante atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Este aboslut normal, pentru ca amandoi sunteti in perioada de acomodare. Din acest motiv este foarte important sa fii informata corespunzator si sa fii inconjurata pe persoane pe care te poti baza in orice situatie. Este foarte recomandata implicarea tatalui in activitatile ce tin de ingrijirea bebelusului, acest aspect iti poate oferi posibilitatea de a avea cateva momente de ragaz cu tine insati. In aceste momente poti sa te odihnesti si sa faci exercitiile fizice recomandate. Afla mai multe pe clubulbebelusilor.ro, despre subiectele abordate mai sus.