Aducerea pe lume a unui copil reprezinta cea mai mare bucurie pentru orice cuplu, iar planuirea sarcinii este esentiala pentru ca totul sa se desfasoare in conditii optime. Astfel, un prim pas este determinarea perioadei fertile, caz in care se poate apela la un calendar ovulatie, dar si la diferite alte modalitati, printre care masurarea temperaturii bazale sau monitorizarea hormonala.

Cum functioneaza?

Prin apelarea la acest calendar e mult mai simplu pentru o femeie sa isi creasca sansele de a ramane gravida, iar totul poate sa inceapa prin alegerea primei zile a ultimei menstruatii si zilele ciclului. Asadar, se va crea un plan pentru viitoarele 6 luni, in care se determina perioada ovulatiei, dar si momentul cel mai probabil in care se va naste copilul. Totusi, metoda calendarului este recomandata doar atunci cand ciclurile sunt regulate, pentru ca doar astfel pot fi estimate perioadele de interes.

Astfel, ovulatia are loc, de regula, cu circa 14 zile inaintea urmatoarei menstruatii, iar pentru ca se monitorizeaza 6 luni, atunci e mai usor sa fie identificate perioadele mai lungi si mai scurte ale ovulatiei. Cu alte cuvinte, in majoritatea situatiilor se va determina faptul ca perioada infertila incepe de la ziua intai a menstruatiei si pana la a 8a, urmand ca fertilitate crescuta sa fie in urmatoarele 10 zile, iar ultimele reprezinta o perioada infertila, pana la ciclul viitor.

Apeleaza la Femibion

Oricine poate apela la calendarul ovulatie propus de Femibion pentru a-si creste sansele de a ramane insarcinata, insa cu ajutorul acestuia e si mult mai usor sa planifice sarcina pana la cele mai mici detalii, astfel incat sa fie cat mai usoara. Mai mult, femeile insarcinate trebuie sa aiba in vedere faptul ca au nevoie de o dieta adaptata noilor nevoi, pentru a asigura aportul necesar de vitamine si nutrienti in aceasta perioada.