Această întrebare vine cu multe răspunsuri, atât pozitive, cât și negative, și poate depinde de cine întrebi. De exemplu, experții sunt de acord că cea mai bună metodă de antrenament este prin întărire pozitivă. Dar ce înseamnă asta exact? Ar trebui să folosiți alimente și mâncăruri pentru a vă dresa câinele? Sau nu?

Cert este că, dacă ar trebui să folosiți alimente și mâncăruri pentru a dresa câinele, ar depinde, prin urmare, de circumstanțe. Și, cu o creștere semnificativă a populației actuale de obezitate a animalelor de companie, aceasta ar depinde și de animal.

Despre recompense pentru câini – avantaje și alte plusuri

În primul rând, haideți să analizăm câteva avantaje ale alimentelor ca metodă de antrenament și recompensă pentru câini:

  • Răspuns: Veți obține probabil un răspuns foarte pozitiv atunci când utilizați mâncăruri pentru a-ți recompensa animalul de companie pentru comportamentul său bun, pentru a-l încuraja să mai facă la fel și în alte situații, în alte momente. Mai ales atunci când este folosit pentru căței în acești ani importanți de formare, aceasta poate fi una dintre puținele modalități de a le atrage și de a păstra atenția.
  • Acceptare: Dacă veți folosi gustări ca parte a regimului de antrenament, asigurați-vă că includeți și încurajări pozitive prin afecțiune și laude.
  • Recompensă: Răsplătirea unui animal cu hrană creează o conexiune pozitivă cu el, care poate face antrenamentul de ascultare mult mai ușor.

În scopuri de antrenament, deliciile sunt neprețuite. Aproximativ 90% dintre câini sunt motivați de hrană, ceea ce o face cea mai eficientă recompensă pentru câini. Dulciurile produse comercial sunt disponibile fie sub formă de biscuiți uscați, crocanți, fie bețișoare, fâșii și forme parțial umede. Acestea din urmă sunt probabil cele mai tentante și mai ușor de folosit pentru antrenament – sunt ușor de separat în bucăți mici și câinele le poate mânca rapid, astfel încât nu va trebui să așteptați ca el să termine fiecare înghițitură.

De asemenea, pot fi folosite ca recompensă pentru câini pentru exerciții simple pe care le-a învățat deja tot felul tipuri de hrană pe care le puteți găsi la un preț foarte accesibil și pe site-ul nostru, www.pawsmag.ro. Pe lângă faptul că sunt de neprețuit pentru antrenament, ele pot fi folosite și pentru alte activități, ce trebuie făcute departe de obiectele de uz casnic sau pentru a oferi stimulare mentală și divertisment atunci când trebuie să ieși și să-ți lași animalul de companie să se joace. Este foarte ușor să supraalimentezi cu dulce. Prin urmare, toate mâncărurile trebuie considerate ca făcând parte din rația zilnică de hrană, nu un adaos la aceasta, iar cantitatea de hrană dată în timpul mesei trebuie redusă, ceea ce este deja evident.

Cățelul dumneavoastră ar fi foarte încântat de ideea unei recompense oricând, aratați-i că merită!