Pentru a schimba total aspectul unei masini exista o multime de variante, insa cele mai multe dintre acestea implica costuri ridicate, astfel ca nu oricine isi permite sa conduca o masina personalizata pana la cele mai mici detalii in care sa se simta multumit pe deplin. Totusi, o alternativa la vopsirea clasica este colantarea, solutie ce propune cateva avantaje importante, incepand de la preturi foarte atractive.

Preturi bune

Unul dintre cele mai mari plusuri este reprezentat de faptul ca preturile incep de la circa 800 de lei pentru a colanta o masina de dimensiuni mici si poate sa ajunga pana la 1.500 de lei in cazul SUV-urilor si a autoturismelor de lux. In schimb, vopsirea totala a aceleasi masini incepe de la minim 5.000 de lei, astfel ca economiile sunt considerabile.

Mai simplucolantari-autocolant-negru-mat

Si procedura in sine este una foarte simpla, care nu implica riscuri sau interventii complicate. Cu alte cuvinte, pentru a colanta un singur element se aloca circa 15 minute, iar o masina poate fi pregatita in totalitate in aproximativ 5-6 ore. Totusi este important ca specialistii sa fie experimentati si sa dispuna de spatii bine adaptate pentru astfel de proceduri.

Optiuni

Pentru colantari autoturisme, soferii au la dispozitie o multime de optiuni, de la autocolantele simple, la cele mate sau perlate, care sunt foarte populare in ziua de azi, iar garantia asigurata variaza in functie de calitatea variantei alese. Unele rezista in conditii optime circa 2 ani, in timp ce altele promit si o durata de viata de pana la 5 ani, astfel ca totul tine de preferinte, necesitati, dar si de bugetul alocat. De asemenea, intretinerea nu este deloc complicata, iar oricand apare o zgaraietura in parcare, este de ajuns inlocuirea foliei aplicate pe elementul respectiv in cel mai scurt timp si la costuri minime.