In ziua de azi sunt propuse mai multe modalitati prin care soferii pot face economii la fiecare drum parcurs, insa majoritatea solutiilor nu sunt practice, fie nu sunt eficiente. Totusi, cine alege instalatii GPL va avea numai de castigat intrucat aceste sisteme aduc nenumarate avantaje, iar cateva dintre ele pot fi descoperite aici.

Care sunt preturile?

Tarifele pentru astfel de sisteme variaza in functie de mai multi factori precum marca masinii, modelul, motorul sau anul fabricatiei si pot incepe de la 500 de euro si ajung si pana la 1.000 de euro. De obicei, instalatiile sunt folosite in cazul motoarelor pe benzina, care consuma mai mult, insa pot fi alese si in cazul motoarelor Diesel de o capacitate cilindrica mai mare.

Cat se economiseste?

Un sistem GPL aduce economii de 40% la fiecare drum parcurs, ceea ce presupune ca suma investita se poate amortiza intr-un singur an sau chiar mai repede, in functie de distanta parcursa, urmand ca mai apoi economiile sa fie resimtite direct in propriul buzunar.

Performantele motorului

Mai mult, cine opteaza pentru niste instalatii GPL va constata faptul ca acest tip de carburant este mai curat, motiv pentru care ajunge sa prelungeasca durata de viata a motorului cu minim 2 ani, intrucat nu mai exista substante nocive care sa se depuna pe componente.

Siguranta

In acelasi timp, rezervoarele sunt de cateva zeci de ori mai groase decat cele cu care vin echipate masinile din fabrica, astfel ca se evita riscul unor neplaceri precum pierderi de gaz, iar orice sofer are parte de cele mai bune conditii.

Spatiu in portbagaj

Lista avantajelor continua si prin faptul ca rezervoarele se gasesc in ziua de azi sub forma rotii de rezerva, ceea ce presupune ca nu mai este nevoie ca acestea sa ocupe o buna parte din portbagaj, ci inlocuiesc roata de rezerva.