Atunci când te hotărăști să participi la competiții, trebuie să ai în vedere mai multe detalii pentru ca porumbeii tăi să poată ajunge pe podiumO alimentație bogată nu poate fi suficientă pentru a obține rezultate, mai ales atunci când vorbim de păsări care dispun de o sensibilitate aparte.

Porumbeii sunt păsări spectaculoase, dar extrem de fragile din punct de vedere al sănătății. Stresul le poate afecta imediat și le poate reduce considerabil durata de viață. Atunci când îți propui să ai o crescătorie sănătoasă, este esențial să iei în considerare ajutoare sub formă de suplimente și vitamine.

Un ajutorul pentru metabolism

Ficatul porumbeilor este predispus la mai multe afecțiuni produse de mediile unde stresul este preponderent și unde alimentația nu este suficient de bogată în vitamine. Acesta este responsabil de majoritatea funcțiilor de nutriție și digestie. În momentele de stres este important ca doza de vitaminele A, D, B2, B5, B12, PP, K și E să fie dublate pentru a asigura un aport suficient. În perioada pregătirii pentru concursuri aceste vitamine pentru porumbei sunt un factor decisiv.

Deficiențele se pot observa foarte ușor la penaj și atunci când păsările încep să scadă în greutate. Astfel, atunci când pregătim aceste păsări de eforturi mari, precum antrenamentele, lipsa anumitor vitamine pot duce la vătămarea lor sau la suprasolicitare. De asemenea, voiajorii au nevoie de o sănătate de fir și pentru a face față perioadei de recuperare de după concursuri.

Când să administrăm vitamine?

Vitaminele pentru porumbei sunt esențiale în perioada de antrenament, deoarece corpul lor începe să consume tot mai mult din resursele de zi cu zi ș trebuie să dispună de suficiente resurse pentru a supraviețui. Sistemul osos, muscular, cât și cel endocrin vor suferi vizibil dacă nu acordăm o atenție deosebită acestui aspect.

În perioada rece, aportul de vitamine K și B1 ajută la crearea poftei de mâncare și păstrează funcționalitatea sistemului nervos la un nivel optim. Totodată, în dieta de zi cu zi, în special la adulți, lipsa vitaminei E poate duce la înmuierii oaselor, ceea ce poate cauza nenumărate fracturi. Alege să oferi voiajorilor tăi ajutorul de care au nevoie pe tot parcursul anului și intră pe pagina web a magazinului Columbovet.ro pentru a descoperi cele mai avantajoase oferte.

De ce să apelezi la produsele noastre?

Compania noastră are o experiență vastă în domeniu și îți pune la dispoziție o gamă largă de vitamine pentru porumbei, pentru fiecare perioadă a anului. Indiferent de bugetul de care dispui, calitatea produselor noastre îți vor garanta câștigul în cadrul curselor de specialitate. Răsfoiește catalogul nostru online și profită de reducerile noastre de sezon pentru a asigura porumbeilor tăi aportul necesar pentru a parcurge orice distanță.