Orice viitoare mamica trebuie sa cunoasca semnele sarcinii, pentru a sti cu exactitate care sunt masurile ce trebuie adoptate, insa in prima faza simptomele sunt doar legate de modificarile hormonale, motiv pentru care se pot dovedi a fi dificil de depistat. Cu alte cuvinte, primele semne pot aparea, de regula, cel mai devreme la o saptamana de la ovulatie, insa manifestarile pot sa difere de la un caz la altul.

Cele mai comune semne

In schimb, unul dintre cele mai comune este cresterea temperaturii bazale, iar aceasta e usor de monitorizat cu ajutorul unui termometru ce poate fi achizitionat din farmacii. Totusi, primul semnal e reprezentat de intarzierea menstruatiei care, insa, uneori poate fi cauzata si de alti factori. De asemenea, printre cele mai des intalnite semne ale sarcinii se numara greturile, ce pot aparea in orice moment al zilei, dar cu preponderenta dimineata, motiv pentru care este esentiala adoptarea unui plan alimentar echilibrat si sanatos.

Schimbari la nivelul sanilor

Printre simptomele sarcinii se pot identifica mai multe modificari posibile la nivelul sanilor, in primul rand, sensbilizarea sfarcurilor, care sunt dureroase chiar si la cea mai mica atingere. Totodata, pot aparea diferite umflaturi mici, fie se pot inchide la culoare, motiv pentru care este important ca aspectul acestora sa fie monitorizat cu atentie.

Snezatia de oboseala

Aceste semne sarcina includ si excesul de mucus cervical, alaturi de starea generala de oboseala, fapt cauzat de schimbarile la nivelul organismului si adaptarea metabolismului la noile conditii, iar somnul mai lung decat de obicei poate fi vazut ca un simptom al sarcinii.

Urinare frecventa si crampe

De regula, la circa 7 zile dupa concepere exista tendinta ca femeile sa fie nevoite sa mearga mai des la toaleta, iar acestea se vor confrunta tot mai des cu crampe, care pot atrage adevarate batai de cap.