Multi dintre noi nu functionam fara cafea. Ea ne ajuta sa ne trezim si sa putem da drumul la treaba. A devenit chiar prietenul nostru de nadejde.

Pe langa aroma ei imbietatoare, cafeaua mai are cativa asi in maneca pentru noi.

Care sunt beneficiile cafelei pentru sanatatea noastra?

1.Cafeaua imbunatateste nivelul de energie si te face mai destept

Aceasta licoare neagra sau maro in functie de preferinte este benzina ce porneste motorul organismului nostru. Dupa ce savurezi cafeaua, cofeina este absorbita in fluxul sangvin, iar de acolo calatoreste spre creier.

Mai multe teste au aratat ca persoana ce consumna cafea regulat se bucura de o memorie mai buna, o stare de spirit mai buna, devine mai vigilent, are timpi de reactie mai buni etc.

2.Cafeaua te poate ajuta sa arzi grasimile

Cofeina este una dintre putinele substante naturale, dovedita stiintific ca ajuta la arderea grasimilor. Mai multe studii medicale au reliefat faptul ca aceasta substanta, numita cofeina, accelereaza metabolismul.

3.Cafeaua te poate sa iesi regulat dimineata

O cana de cafea de dimineata te poate ajuta sa iesi regulat si sa pleci mai eliberat la munca. Aceasta licoare are un efect stimulativ asupra colonului si te poate ajuta sa scapi de constipatie.

4.Cafeaua poate preveni aparitia diabetului de tip 2

Din pacate, diabetul de tip 2 afecteaza astazi multi oameni din cauza sedentarismului, a alimentatiei nesatoase si al unui ritm de viata stresant.

Nu exista o explicatie, insa cei care beau cafea, in mod regulat, sunt mai bine paziti si protejati de aparitia diabetului zaharat de tip 2.

5.Cafeaua poate imbunatati semnificativ performanta fizica

Cofeina stimuleaza sistemul nervos central.  Transmite un semnal prin care grasimile sunt descompuse in celulele grase pentru a elibera energie.In plus, cofeina creste nivelul de adrenalina, ce ne ajuta corpurile sa fie mai pregatite pentru un efort fizic intens.

De aceea, nu ar fi o idee rea sa beti o cana de cafea cu jumatate de ora inainte de a merge la sala.

 6.Cafeaua te poate proteja de Alzheimer si Dementa

Alzheimerul este una dintre comune boli neurodegenerative si principala cauza a dementei in lumea intreaga. Pe langa o alimentatie sanatoasa si miscare, si consumul de cafea poate avea efecte semnificative pentru a te pazi de Alzheimer.

Exista diferite studii ce au afirmat ca cei care beau cafea regulat au sanse mai mici de a se imbolnavi de Alzheimer. Acest lucru se intampla pentru ca sistemul nevos central este stimulat de cafea.

 

Desi, aceasta bautura calda este necesara pentru a fi eficienti la munca, deja vei savura o cana de cafea cu alti ochi.