Știați că anual 80.000 de bărbați de pe întregul mapamond apelează la transplantul sau implantul de păr pentru a scăpa de chelie? Nici eu nu știam până nu am început să caut remedii pentru a scăpa de chelia mea pe care o mascam sub păr. Și da, până la urmă am făcut implant de păr si nu-mi mai ascund chelia sub codiță!

Totul a început în urmă cu 4 ani, într-un concediu petrecut pe litoral, în străinătate. Atunci, iubita mea a sesizat că părul din creștetul capului mi se rărește lasând să se vadă pielea.

Ea a fost prima care m-a avertizat, lucru pe care eu nu il sesizasem. De ce? Nu știu! Poate pentru că niciodată nu mi-am imaginat că voi ajunge să chelesc. Poate pentru că tatăl și fratele meu mai mare, nu au și nu au avut probleme de acest fel. Poate pentru că aveam doar 31 de ani! Nu știu!

Cert este că, din acel moment, am început să fiu atent la creștetul capului meu. Într-adevăr, părul se rărise în acea zona și firele de păr deveniseră firave. Ca să maschez problema, am decis să-mi las părul să crească, iar în doi ani îl aveam deja până la umeri și îl pieptănam peste cap.

Soluția a fost temporară pentru că, în scurt timp, alopecia s-a accelerat și procesul de regenerare a părului a încetinit. Astfel, creștetul capului meu, zona unde eram afectat de chelire, putea să fie acoperită doar dacă îmi strângeam părul într-o coadă în vârful capului.

Look-ul ma prindea de minune, pentru ca sunt IT-ist și, oricum, cei care profesează în acest domeniu sunt considerati „ciudați”, nonconformiști.

Așa că, vreo doi ani, mi-am purtat părul strans într-o coadă în vârful capului. În subconștient însă, exista acea dorința de a scăpa de corvoadă și a remedia odată pentru totdeauna această problema. Am început să mă documentez și am aflat că, în domeniul reconstrucției capilare există numeroase soluții medicale.

Este vorba despre transplantul și impantul de păr, dar și tratamente de intreținere care se realizeza, la cerere, după realizarea procedurii respective.

Documentația pentru operație am făcut-o rapid, aflând astfel tipurile de proceduri existente.

– Implant de păr,

– Implant de păr prin metoda FUE,

– Transplant de păr,

– Transplant de păr asistat robotic,

– Transplant de păr fără ras, prin metoda FUE,

– Tratamente cu laser pentru regenerarea părului,

– Terapii pentru păr (meloterapie)

– Vaccinarea părului (ACELL + PRP).

Mi-am facut transplant de par. Cum am ajuns la Spitalul Esteworld. 

După documentație, am ales să mă adresez specialiștilor din Turcia, esteticienilor Spitalului Esteworld. La început am contactat reprezentanța spitalului turc în București, unde mi s-a întocmit un dosar medical și mi s-au făcut poze.

Totul a fost trimis în Turcia spre a fi analizat de către medici. Ei mi-au recomandat implant de păr prin FUE cu extracție de unități foliculare ( Follicular Unit Extraction – FUE). Pe scurt, cea mai comună intervenție de reconstrucție capilară. Această tehnică este recomandată persoanelor cu început de chelie, cu păr rărit sau afectate de chelire într-o zona bine determinată a capului. În cazul meu, doar în creștet.

Cum se realizează implantul de păr prin FUE.

Implant de păr prin FUE este o metodă nouă prin care unități foliculare individuale sunt impantate într-o zonă a donatorului în care există puțin păr sau chelie. Acestea se extrag dintr-o zonă cu păr mai des, în cazul meu din partea din spate a capului, zona cefei, prin tehnica de micro-punctură.

Extracția are loc prin mici incizii de 1 mm sau chiar mai mici, iar grefele obținute s-au aplicat în zona cu chelie. Înainte de procedura mi s-a făcut o anestezie locala, iar procedura de extragere și implantare a durat în total 6 ore. După intervenție nu a trebuit să fiu spitalizat și am putut să merg în camera mea de hotel, hotel care aparține spitalului.

Cât costă implantul de păr prin metoda FUE  

Prețul unui implant de păr realizat la Spitalul Esteworld din Turcia se este de aproximativ 1.750- 2.000 de euro, el fiind influențat de numărul foliculilor de păr extrași și implantați. La aceste costuri se adaugă cele de drum, respectiv biletul de avion care nu intra în acest preț.

Ce se întampla după impantul de păr prin FUE

 Mai întâi vreau să spun că recuperarea mea a durat 2 zile. Două!

Când mi s-a făcut implantul m-am tuns. Grefele implantate s-au prins si după ce în prima fază au căzut, părul a început să crească în mod natural chiar și în zona unde avusesem chelie. Astăzi, am un look schimbat, îmi port părul scurt și sunt mulțumit de felul în care arăt!