Tratamentele cu celule stem, din diferite motive, sunt considerate controversate in ciuda faptului ca in realitate acestea sunt foarte eficiente si nu aduc efecte secundare. Totusi, sunt tot mai multe persoane in Romania care se intereseaza de o banca de celule stem unde sa poata fi depozitate cele prelevate, insa pana sa se ajunga aici este important sa se cunoasca toate detaliile despre acestea. Asadar, StemSure va aduce detaliile care trebuie sa fie cunoscute, pentru a sti ce sunt celulele stem, care sunt tipurile, cum functioneaza si cat de eficiente sunt.

O celula stem este o celule care se deosebeste prin abilitatea sa de a se diviza, dar si de a se diferentia, ceea ce presupune ca pot fi preluate functiile avute de alte tipuri de celule din corp. Cu alte cuvinte, se pot crea celule identice cu cele necesare pentru diferite tratamente, de exemplu, acestea pot deveni celule ale muschilor, inimii, pielii si nu numai.

Diferite surse

Celulele stem provin din diferite surse ale corpului, iar aici le putem aminti pe cele care se regasesc in grasimi si au avantajul ca se pot preleva cu usurinta, intr-un timp foarte scurt, printr-o procedura usor de pus in practica, care nu provoaca durere. Fiecare litru de grasime poate sa produca milioane de celule stem potentiale, iar alte optiuni sunt reprezentate de maduva osoasa, sangele cordonului ombilical, dar nu trebuie omise nici cele pluripotent induse, adica cele care sunt generate in laborator. Celulele din grasimi se pot transforma in celule ale inimii, oaselor sau muschhilor, fiind multipotente, dar si se pot diviza, motiv pentru care se dovedesc a fi foarte utile. Cu alte cuvinte, celulele stem se bazeaza pe abilitatea organismului nostru de a se vindeca, iar modul lor de functionare inca este studiat de oamenii de stiinta.

Public vs. privat

Oricine isi doreste sa apeleze la o banca de celule stem are la dispozitie doua optiuni principale: una publica si una privata. Aceasta din urma este considerata mai grozava intrucat donatorii sunt cei care iau deciziile referitor la modul in care celulele stem depozitate urmeaza a fi folosite si cand, pe cand in cadrul bancilor obisnuite donatiile sunt facute in mod anonim si nu exista nicio garantie pentru donator.

Preturi

In plus, costurile sunt accesibile pentru toate buzunarele atunci cand se doreste sa se apeleze la o banca privata, astfel ca la Stemsure sunt propuse patru pachete, care se dovesdesc a fi ideale pentru nevoile tuturor. Cel mai accesibil dintre acestea este cel la 1.299 de euro, pe cand pentru numai 100 de euro se poate alege pachetul urmator. In schimb, cei care isi doresc ceva mai mult pot alege pachetul Perfect pentru 1.699 de euro, fie cel mai complet pentru 700 de euro in plus.