Exista unele solutii foarte simple care pot trata probleme complexe, care in prima faza puteau sa implice tratamente mult mai dificile, motiv pentru care merita descoperit toate plusurile aduse de carbunele activ. Acesta este folosit in toate colturile lumii intrucat este cunoscut pentru beneficiile sale si e bine cunoscut pentru ca reprezinta cel mai bun prieten al nostru in timpul sarbatorilor cand mesele consumate tind sa fie mai copioase.

Scapa de balonare

In primul rand, acesta trateaza indigestia, motiv pentru care starile de balonare si arsurile vor fi doar o amintire, fiind de ajuns administrarea unei pastile cu jumatate de ora inainte de masa. In al doilea rand, si gastrita reprezinta o problema foarte comuna, in special in cazul celor care au un stil de viata dezordonat, iar toate simptomele pot fi tinute in frau cu ajutorul carbunelui activ. Mai mult, si respiratia urat mirositoare este destul de des intalnita si putine persoane stiu ca aceasta poate fi tinuta la distanta cu usurinta cu ajutorul carbunelui, efectele fiind resimtite la numai un sfert de ora de la administrare.

Evita flatulenta

Cu totii ne dorim sa evitam flatulenta, in ciuda faptului ca aceste stari sunt obisnuite si chiar necesare, totusi, exista situatii in care acestea pot fi mai dificil de controlat si pot duce la momente jenante, insa, din nou, carbunele activ reprezinta solutia inspirata si simpla. Un alt rol mai putin cunoscut al acestuia e reprezentat de tratarea problemelor respiratorii, ce se pot manifesta prin tuse continua si nu numai, astfel ca prin amestarea a doua pastile in apa si consumul mixului timp de o saptamana poate fi de ajuns.

Albirea dintilor

In ciuda culorii inchise a carbunelui, acesta se dovedeste a fi ideal chiar si pentru albirea dintilor. Exista mai multe solutii in acest sens, precum folosirea unor benzi speciale, insa acestea atrag mai multe probleme precum cresterea sensibiliatii, pe cand carbunele este mult mai sigur, iar din acesta se poate pregati o pulbere cu care sa fie spalati dintii inainte de culcare.

Fara inflamatii

Intepaturile de insecte cresc in intensitate in lunile de vara, iar efectele acestora se pot manifesta in diferite moduri si de regula atrag mult disconfort, insa pentru ca acestea sa fie tinute in frau se poate apela, din nou, la carbunele activ. Asadar, acesta se macina si se aplica pe pansament, care va fi pastrat pe zona respectiva pana la 12 ore, insa este important de stiut ca in cazul ranilor deschise are capacitatea de a decolora pielea.

Totodata, pentru ca de cele mai multe ori carbunele se consuma cu un pahar cu apa, este important ca acesta sa nu fie indulcit pentru ca pe aceasta cale vor scadea considerabil efectele acestuia.